sábado, 27 de febrero de 2010

Èxit de l'acció de neteja, denúncia i recuperació de cal Trabal




El matí del 27.2.2010 un escamot de la Plataforma Salvem la Zona Agricolha, composat per 25 voluntàries i voluntaris de les diferents entitats que formen la plataforma s'ha desplaçat des del local de l'Associació de Veïns de Bellvitge a cal Trabal per denunciar l'estat de conservació de la zona pública que ja tenim, per actuar netejant la zona ja que hi ha una deixadesa evident de la mateixa i per començar simbòlicament la seva recuperació plantant els primers arbres del que volem sigui el futur parc.

Denúncia

Pancarta informativa i atenció als vehicles aparcats

Hem penjat una pancarta ben visible on queda palesa la nostra postura sobre aquesta zona i que esperem sigui atesa, com no podria ser d'altra manera, amb la màxima celeritat.

Des de la plataforma s'ha preparat una octaveta per tal d'informar els vehicles aparcats de la zona on són. S'ha repartit 300 impresos als vehicles de la zona i alguns usuaris han mostrat el seu desconeixement de la realitat de la zona, col·laborant amb la platforma en tot moment.

PARTICIPA! --> Podeu ajudar a la plataforma imprimint la imatge que us adjuntem on hi ha quatre octavetes i anant algun dia a cal Trabal a informar els eventuals vehicles que hi ha a la zona


Acció!

Recollida de deixalles


Els membres de la plataforma hem recollit una tonelada de deixalles de tota mena de la zona ocupada per un aparcament salvatge a cal Trabal. Els hem dipositat i concentrat en lloc visible perquè puguin ser recollits pels serveis municipals corresponents, oportunament avisats.

Les fotografies parlen per si mateixes. Deixalles inorgàniques, runes, rodes de vehicle, sanitaris, material de construcció... Sembla que la zona de l'aparcament ha esdevingut un lloc òptim per tal de cometre delictes com el que denunciem.















Més fotos a aquest enllaç: 2010-02-27 cal trabal - això és parc, no parking


Més perillós i preocupant ens sembla la troballa de bidons amb etiquetes de producte perillós i completamnt plens a la zona de cal Trabal. Aquests residus presumiblement classificats esdevenen un perill per a la salut no únicament de la gent que hi circuli, de contaminació de l'aqüífer superficial sino també són incompatibles amb l'existència d'un centre hospitalari a prop.



EXIGIM! --> El tancament de la zona als vehicles per tal d'evitar aquests atemptats contra la salut pública i el medi ambient de la ciutat i del delta del Llobregat.

Ordenació de la circulació

Mentre no aclarim eventuals convenis d'ús de part de l'indret, sí volem contribuir a evitar els abocaments detectats i els robatoris que ens han denunciat els pagesos de la zona. Per aquest motiu hem senyalitzat el terra amb el que haurà de ser l'ordenació vial provisional de la zona mentre no es converteixi en parc.



Recuperació

Hem plantat 10 tamarius Tamarix gallica procedents del mateix delta del Llobregat al perímetre de la zona. Ha estat una acció simbòlica del que serà la nostra proposta per a aquesta primavera: tenim una zona pública? doncs recuperem-la! No hi ha pressupost? Doncs els arbres els posem nosaltres!.

Aquesta espècie és pròpia dels ambients litorals i marjalencs del Llobregat pel que s'adaptarà fàcilment als terrenys argilosos on s'han plantat i que li són propis a la natura.

PARTICIPA! --> Properament us informarem en aquest bloc de com contribuir-hi a crear-hi l'arbreda de cal Trabal!


Més fotos aquí 2010-02-27 cal trabal - això és parc, no parking



1 comentario:

Ció, Coordinadora NO Requalificació Miniestadi dijo...

Felicitats nois, sou uns craks
No vaig poder venir, compromisos familiars...
Molts ànims i endavant