domingo, 30 de enero de 2011

La marina de L’Hospitalet en un estat d’abandonament lamentable: exigim la seva recuperació

Paisatges de L'Hospitalet de Llobregat que no volem veure


En un post anterior us parlavem de què s'ha inclòs la zona de la marina de L'Hospitalet a la xarxa de recomptes faunístics internacionals per tal d'avaluar com canvia inteanualment la importància de la zona. Però hi ha coses que semblen no canviar: l'abandonament que pateix aquesta zona i en particular el paper que l'Ajuntament de L'Hospitalet té en part d'aquests fets:

L'aparcament il·legal a cal Trabal

Dins la zona pública de cal Trabal on la plataforma es va manifestar per exigir que allò no era un parking sinó un parc, es continua aparcant sense més i sense límit. Més de 200 vehicles s'han detectat simultàniament aquests dies. No es pot tolerar que una zona de tots sigui ocupada per uns pocs. I la Plataforma no ho tolerarà gaire més.


Les antigues zones agrícoles de la marina de L'Hospitalet tornen a estar sembrades... però de porqueria!


L'abandonament de l'antic dipòsit municipal de vehicles


En una zona on manquen els accessos al riu, on hi ha fauna interessant per observar i on es podrien recuperar espais per la ciutadania, denunciem que en data 29.1.2011 l'espai ocupat per l'antic dipòsit municipal de vehicles, prop el riu Llobregat era ple de brutícia procedent dels vehicles abans dipositats a la zona i també d'altres deixalles inorgàniques. A més, la zona estava ocupada, desconeixem si de forma legal, però tot sembla indicar que 'per veïnatge' per remolcs de l'empresa Tasmar, que estaven aparcats damunt el que era el terreny municipal públic com es pot veure a les fotografies adjuntes. Així doncs no es pot recuperar la zona per a la ciutadania, però sí resulta ideal com un descampat ple de deixalles, porqueria i, a sobre, vehicles privats. Denunciem aquí l'estat de conservació intolerable d'aquest espai i exigim la seva neteja, condicionament per al públic i recuperació per la ciutadania d'acord amb les directrius que les entitats de la Plataforma tenen per a l'espai, a hores d'ara absolutament marginal i abandonat.


En primer terme el senyal de l'Ajuntament prohibint el pas, i en segon les instal·lacions de Tasmar

Dins l'antic dipòsit municipal de vehicles (actual abocador incontrolat), també hi ha vehicles de Tasmar (?¿)

Els vehicles de Tasmar són aparcats dins el recinte de l'antic dipósit municipal de vehicles. Perquè?


Horts i 'granja' il·legal


A la mateixa zona, a la cantonada de la C-31 i l'antiga carretera del Prat, prop la masia catalogada de la Torre gran, hi havia sols ocupats per horts il·legals però el que és més preocupant, amb presència d'animals de granja lliures com gallines, oques, ànecs, ponies i cavalls (!). Aquesta concentració d'animals no té cap garantia sanitària i constitueix un risc sanitari de primer ordre. Efectivament, el municipi de L'Hospitalet de Llobregat va ser declarat en el seu dia zona de risc per a la grip aviar (vegeu mapa). I és conegut que els animals domèstics sense garanties estacionats a l'aire lliure són vectors de malalties tropicals com el West Nile virus.

Darrera la tanca 'reciclada' s'amaga una granja amb contenidors reciclats però també cavalls, ponys, oques, gallines... Això no pot ser

Mapa oficial dels municipis declarats zona de risc per a la grip aviar. L'Hospitalet n'és un.


No es pot consentir que existeixin instal·lacions irregulars d'aquest tipus a prop del riu, una ruta migratòria coneguda, i prop l'Hospital de Bellvitge que poden arribar a posar en perill la salut dels nostres ciutadans. Malgrat la psicosi de la grip aviar, com la de la grip A, va passar, no és menor el risc de transmissió de malalties per vectors com els esmentats particularment si els animals no tenen cap mena de control ni garantia sanitària. La marginalitat de la zona convida a aquesta mena d'activitats i n'augmenta el riscos per a la ciutadania. Cal regularitzar-ne l'ús i convertir l'espai en un indret per al gaudi públic, millor antídot dels possibles per a la desaparició d'activitats irregulars com ara aquesta.

Potser les zones del sud de la marina de L'Hospitalet són desconegudes per a la majoria de la ciutadania. El mateix passa amb els seus edificis catalogats com a patrimoni arquitectònic. El que no podem restar és impassibles davant l'oblit d'una extensió més que considerable del nostre terme municipal, superior a les 10 hectàries i equivalent a més de 13 cops el tamany del camp del FC Barcelona. A L'Hospitalet no ens ho podem 'permitir'. I com deia en Núñez, encara seguint el símil futbolístic 'és motiu de sese'.

No hay comentarios: